Eu ca eu, dar voi?

M-am nascut in… dar ce conteaza?

Presupun ca ati ajuns aici ca sa vedeti daca ne-am potrivi suficient incat sa va simtiti relaxati in preajma mea, nu-i asa? Caci de cumva te simti stanjenit/a sau tensionat/a in preajma unui fotograf, slabe sanse sa iasa niste fotografii reusite, nu-i asa?

Ei, problema e ca dintr-un text plin de stereotipuri si de incercari de a va convinge ca m-am nascut cu unicul scop in viata de a va face cele mai bune fotografii, e destul de greu sa ne dam seama daca ne-am potrivi cu adevarat.

Asa ca am pregatit o pagina unde vorbesc in primul rand despre voi – caci despre voi ar fi vorba in toate fotografiile, nu-i asa?

Apoi, ca sa nu ziceti ca nu ma prezint, sa stiti ca ma cheama Narcis. Da, narcisist nume, dar dupa cum v-ati dat deja seama, mi l-au dat altii. Asta e.

Probabil ca nu va intereseaza nici ce gradinita am terminat, nici ce facultate (da, am terminat una; dar in Romania, deci nu se pune)

Ce va intereseaza – cred eu – e cum pot eu sa fac in asa fel incat:

• sa surprind cele mai importante momente dintr-un eveniment sau context in asa fel incat sa va emotioneze in primul rand pe voi. Ceilalti sa ofteze si lacrimeze  – asta ar fi un bonus.

• sa fac asta fara sa ma simtit ca pe un ghimpe in coaste, ca pe un tantar intr-o zi de vara in Delta. Discret adica.

• sa surprind si momente mai putin impresionante intr-un mod impresionant. Artistic? Relativ termen, dar fie.

• sa ma simtiti ca pe un invitat prezent acolo cu scopul de a documenta efervescenta din jur. Sau lipsa ei, dupa caz.

• sa imi puteti pune intrebari despre cam orice legat de evenimente, organizare, sedinte foto etc. In fond, am peste 12 ani de evenimente la activ, alaturi de cupluri de la inceput pana la final. Ma bat cu orice wedding planner in know-how, ca sa zic asa. Try me. (In plus, am fondat o revista de nunta, deci sa zicem ca stiu binisor cu ce se mananca domeniul asta)

• sa ma abtin sa ma dau mare in public ca in pasajul de mai sus. Checked.

• sa imi pese de voi si de evenimentul vostru. Serios. Asa de tare se vede in fotografii daca nu ne pasa unora de ceilalti… Pfuu…

Pai si cum v-ati putea lamuri despre cele de mai sus?

Uite ce va propun eu:

• Rasfoiti site-ul. Vedeti ca e din februarie 2017 si n-am apucat sa transfer inca cele peste 400 de articole din blogul vechi (plus vreo 100+ din cel anterior lui). Voi mai adauga materiale noi pe masura ce imi fac timp pentru asta. Cred ca la ce e acum in el va puteti face o idee cat de cat despre cum arata munca mea.

• Apasati ce cruciulita va face cu ochiul din pagina de FAQ (niste intrebari si raspunsuri la ele – sectiune care va fi din ce in ce mai consistenta)

• Haideti sa ne vedem. Daca sunteti in Cluj, ne putem vedea la mine la birou. Daca nu sunteti in Cluj, ne putem vedea pe Skype – sigur, ne putem auzi si la telefon, dar e mult mai bine sa ne vedem – limbaj non-verbal, mimica, gesturi, alea-alea. Sau WhatsApp. Sau de-astea.

• Mai nimic nu-i gratis pe lumea asta. Nu stiu cat e de placut pentru voi sa povestiti despre bani, dar pentru mine e neplacut. Dar n-avem incotro, asa ca vrand-nevrand vom ajunge si la asta. Daca pretul e un factor decizional pentru voi inainte de punctuletele de mai sus, cel mai probabil ca nu sunt alegerea potrivita. Gasiti prestatori de servicii mult mai ieftini. Daca insa ce-ati citit pana acum va face sa ardeti de nerabdare sa ne petrecem niste timp impreuna in momente importante – eu cu aparatul foto, voi… fiind voi insiva – completati un formular (ce rece suna, dar va promit ca e mai eficient) si va dau mai multe detalii despre subiectul sensibil “bani” – ce, cat, pentru ce:

Mi-a scapat ceva? Dati-mi de veste la foto@imagia.ro, ok?

Deci: ne vedem?

fotograf de nunta
Facebook Comments